MÅNEDENS SPILLER OKTOBER: OLA SOLBAKKEN

Solbakken i storform

Ola Solbakken kom til Bodø/Glimt fra Ranheim foran sesongen 2020. Etterhvert har han blitt en helt sentral brikke i laget til de regjerende seriemesterne fra Bodø. Denne høsten har han vært i sin livs form, noe som har resultert i landslagsuttak og prisen Norsk Tipping månedens spiller for oktober.

Toneangivende og effektiv

Solbakkens bidrag i oktober har vært avgjørende for at Glimt troner øverst på toppen av tabellen ved utgangen av måneden. Han ble matchvinner mot Sarpsborg, sikret et poeng med scoring mot Godset og satte kampens andre da Glimt senket Molde på Aker stadion.

Se alle Solbakkens mål, assist og involveringer HER

Gullkamp på Aker

Oppgjøret mellom Molde og Bodø/Glimt ble omtalt som en gullkamp, der ingen hadde råd til å tape.

Molde styrte mye av kampen i første omgang, men fikk ikke uttelling. I andre omgang tok gjestene fra Bodø kontroll over kampen, og tok raskt ledelsen. Kampen ble langt på vei drept da Ola Solbakken satte 0-2 med en følsom avslutnig etter en praktkontring av Glimt.

Storspill i Europa og landslagsuttatt

I tillegg til å prestere i Eliteserien stod Solbakken for to av Glimts scoringer i den utrolige 6-1 seieren mot Roma på Aspmyra.

Storspillet til trønderen har blitt lagt merke til, også av landslagssjef Ståle Solbakken. Da han annonserte sin tropp til de siste kvalifiseringskampene til VM var månedens spiller i Eliteseriens navn på lista.