ROSENBORG - VÅLERENGA

På søndag møtes Rosenborg og Vålerenga, når Lerkendal stadion nok en gang skal fylles til randen med tilskuere. Vi ser nærmere på noen historieske øyeblikk som involverer de to storklubbene.

Bla nedover for å se mer!

Tidenes serieavslutning

Sesongavslutningen i 2004 skiller seg virkelig ut i historien mellom klubbene. Rosenborg så ut til å ha kontroll på gullet, men Vålerenga kom sterkt mot slutten. I september ble trønderne slått 4-1 på Lerkendal.

Ydmykelsen var komplett da trønder og tidligere RBK-spiller Steffen Iversen lobbet RBK-keeper Espen Johnsen.

Før siste serierunde var lagene poengmessig likt. Et drama uten like utspilte seg på de to arenaene, og Morten Berre var i siste minutt centimeter unna å sikre gullet for Vålerenga.

Elleville jubescener brøt ut på Lerkendal, etter det som omtales som tidenes seriefinale!

Drama I 2010

Oppgjøret på Lerkendal i 2010 ble en innholdsrik affære, mellom lagene til Martin Andresen og Nils Arne Eggen. Det ble blant annet høy temperatur mellom Anthony Annan og Andre Muri

før lagene går til pause reduseres Vålerenga til 10 mann, da Freddy dos Santos får sitt andre gule...

...og et stykke ut i andre omgang setter Markus Henriksen denne perlen og kroner en magisk kveld for RBK og hjemmefansen.

Bronsekamp i 2020

I 2020 møtes lagene på Intility, der kampen om bronsemedalje lagt på vei skal avgjøres.

Bortelaget får det tøft, særlig etter at Dino Islamovic sendes tidlig i dusjen...

...helt på tampen scorer imidlertid Vegard Eggen Hedenstad for RBK , men dommeren dømmer frispark mot Erlend Dahl Reitan som har holdt igjen en VIF-spiller.

Avgjørelsen møter store protester fra RBK-leiren, men til ingen nytte...

...Vålerenga vinner kampen, og gjør jobben de gjenværende rundene. Med det stikker de av med bronsemedalje, deres første medalje siden sølvet i 2010. Det smaker ekstra godt når de tar medalje rett foran nesa på trønderne.

Ny spenning på søndag- kjøp billett!

På søndag braker gigantene sammen på nytt. Kampen spilles på søndag 17. oktober kl. 19:00.

Billettene på Lerkendal rives bort, så sikre deg din billett i dag!

Publisert: 14.10.2021